Jag har fått en ny favorit-film.

Vi var och såg nya Avatar på bio igår. Denna filmen är helt underbar den är helt klart värd att se. Hela filmen handlar om kärleken och förståelsen till naturen och sina med människor. Och när två varelser möts så är det menat att de ska vara ett par livet ut. Att vid första mötet så känner dem det, och de väljer varandra.
Filmen var otroligt bra gjord. Du måste se den i 3D. Färgerna, effekterna och varelserna allt, var helt underbart gjort. 
Historien är så vacker men så ond på ett sätt endå. Killen kommer in och ska förstöra "Folkets" hem men han blir förälskad och försöker stoppa förödelsen men det är redan försent.
Vem skulle inte kunna bli förälskad i en sådan värld som filmen utspelar sig i? Man kan verkligen inte låta bli att bli helt förtrollad av denna film. Berättelsen bara biter sig fast från första stund, och filmen är helt underbar hela filmen igenom. Jag har fått en ny favorit-film och ett par nya 3D-brillor.

Julhelgen är i stort sett över. På julafton jobbade jag på förmiddagen och efter de åkte jag till mamma och firade med min bror och min mor. Jag blir så ledsen på min syster att hon inte kan förstå att hon inte bara sårar mamma utan att hon sårar ju mig och min bror också när hon håller på såhär. Visst att man är kär men man måste ta några steg tillbaka och alltid sätta familjen i första hand. Sedan åkte jag till Nyköping och hade en trevlig kväll men mina vänner. Julafton blev lyckad trots allt. Det var nog för att jag inte hade några förväntningar alls för denna dag.
Juldagen sov vi bort hela dagen och sedan på kvällen var det partaj. Detta blev ännu en tidig kväll vilket jag verkligen uppskattade. I natten påväg hem i snöslasket är värt.
Annandagen tog vi det lugnt och gick som sagt på bio och såg Avatar. 
Jag är otroligt nöjd med årets julhelg, det blev inte alls som mina tidigare år och jag är väldigt glad med förändring.
Förändring är bra.

På torsdag är det Nyårsafton och en början på ett nytt år med nya förväntningar och nya upplevelser. Både bra och dåliga som lär dig leva ditt liv på ditt sätt och lär dig av egna dina misstag och lär dig att inte göra om dessa misstag.
Året som kommer ska jag försöka vara mindre planerare och mer impulsiv och inte vilja allting så otroligt mycket så jag blir så besviken på detta livssätt.


//a.jylhä

Funderingar om livssituationen.

Jag bara måste få berätta hur glad jag är just för tillfället. Hur nöjd jag är med livssituationen.
På jobbet flyter dagarna förbi och jag älskar det. Jag känner att det är verkligen här jag hör hemma, här jag ska jobba, jag ska jobba med att hjälpa människor leta efter det dem söker. Jag får sådana kickar av att se kunden nöjd och gå glad ut ur butiken för att jag hjälpt denne med det denne behövde hjälp med.
För några månader trodde jag att jag tröttnat på mitt arbete och att jag kanske borde söka mig vidare till något annat. Men jag inser idag att det ska jag absolut inte göra, för jag brinner för detta arbete och jag skulle inte kunna vara utan att hjälpa kunder med deras ärenden till butiken. Visst är det tråkigt att Zacke inte är med och får uppleva denna underbara "julhandel" med mig, men jag saknar dig massor...

Överlag så känns min livssituation väldigt bra. Jag har inte ägnat en enda minut åt att ångra besluten jag tog för några månader sen, som fick mig att träffa dessa underbara nya vänner. Som stöttat mig och varit mitt bollplank under hela den här tiden. Beslutet om att flytta till Nyköping och bara lämna alla falska människor bakom mig. Börja ett nytt liv med nya förväntningar och en N y  F r a m t i d.
Besluten som förändrade hela mitt liv, fick mig att bli en helt annan människa som jag inte ens själv känner igen vissa stunder. Jag känner att jag har fått börja leva mitt eget liv, ta mina egna beslut och känna mig helt fri. Friheten är någon man måste ta vara på när man kan. Så fort du träffar någon så har denna frihet minskat en aning. Alla behöver vi frihet ibland, jag behöver det otroligt mycket. Idag uppskattar jag friheten otroligt mycket, jag uppskattade den förut också men jag visste inte att jag hade så mycket frihet som jag hade. Det inser jag idag.

Det känns som att historien upprepar sig. Vad ska jag göra? Sluta bry mig och bara gå min väg? Göra det jag inte gjorde senast. Jag vet verkligen inte. Eller ska jag fortsätta vara iskall? Jag vill bara visa mitt riktiga jag, jag inser att om jag inte gör det så kommer jag ta tre steg bakåt hela tiden. Men hur ska jag våga när jag känner mig så osäker, så rädd för att bli sårad? Det finns inget sätt att komma över denna räddsla. När jag visar vem mitt riktiga JAG är så är jag som mest sårbar. Men jag är nog en ganska bra människa endå, jag bryr mig hellre om mina vänner än om mig själv. Så länge mina vänner har det bra då mår jag bra. Jag har väldigt svårt att lita på människor, det har vi nog alla. Men jag ser en godhet i en människa först sedan ser jag ett tecken och då har jag bestämt mig att denna person är antingen oärlig eller ärlig mot mig. Men på den senaste tiden har jag inte kunnat se detta. Utan jag får gissa och utmana ödet. Dem människor som jag ser ärligheten igenom direkt känner jag en koppling till. Dessa människor är oftast väldigt ärliga med allt, om de så gäller om maten var god, eller om hur personen känner inför vissa saker. Dessa personerna har något som jag vill ha, säkerhet, så jag dras till dem och önskar jag vore mer som dem. Visst att jag är ärlig överlag, om jag känner att något är fel så säger jag det. Men jag säger det med osäkerhet som om jag tror att jag alltid har fel. Dessa personer som är ärliga bryr sig inte om konsikvenserna utan de gör och de är sig själva. Jag vill verkligen vara som dem. Men jag kommer aldrig hoppa om ingen tar emot mig. Jag kommer blomstra och mjukna upp men det är en process, en process mellan mitt ego och mig. Men denna process kommer bara hända om jag känner mig säker med det jag gör och känner...

Den 8-11 Januari tänkte jag åka till Sälen och hälsa på min underbara vän Zacke. Jag behöver verkligen flera timmar med "Zacke-tid" bara få vara med dig. För du är en person som får mig att känna mig säker. Jag kan säga vad som helst till dig eller göra vad som helst och inte bry mig om konsikvenserna för jag vet att du alltid kommer stå vid min sida vad som än händer eller sker i framtiden. Jag behöver verkligen tid med dig, då kan jag vara mig själv, och inte behöva vara rädd för vad du ska tycka. Du har sett dem flesta sidorna hos mig som få människor har sett, du har sett mig ledsen, besviken, glad, lycklig, arg ,you name it. Du har verkligen fått mig att blomstra. Och din vänskap gör att jag får styrka och förväntningar att leva mitt liv som jag vill och vilja se ljust på framtiden. Du är en förebild. Den vänskapen och lyckan jag känner för dig Zacke letar vissa människor efter hela livet, men jag har hittat den och jag tänker aldrig släppa taget om den. Du är min själsfrände.
D u  Ä r  V ä r l d e n s  U n d e r b a r a s t e  P e r s o n. Och jag saknar dig massor.

Nu börjar det närma sig min andra flytt. 1 Februari 2010 flyttar jag. Tiden går snabbt, jag har bott 2 månader i min nuvarande lägenhet och jag trivs väldigt bra som sagt. Men nu är det snart dags att flytta till min helt egna trygghet.

Vad är lycka? Lycka är när du minns gårdagen, lever idag och drömmer om morgondagen.//a.jylhä


En kväll hoppade vi trampolin

Lite bilder från trampolin hoppningen den 4 December 2009.
Kommentera!

 Viktor.


 Sam. Emma and me.


 Chill.


 Kjell.

//a.jylhäAnother day, we gonna make it, our own way.

Måndag igen då. Veckorna bara flyger iväg, det är ju julafton om 3 veckor typ. Jag orkar inte fira julen i år, känns väldigt kompliserat de där med julen just nu. Jag ska allafall jobba på julafton i några timmar, fördriva tid på det sättet.

Vad är planen för nyårsafton då? Denna fråga ställer man nog varenda år in i sista minuten då de kommer ett förslag och man har inte så mycket annat roande på gång så då tar man förslaget och har halvkul. Men man ska inte förvänta sig så mycket av nyår eller något annat heller, för om du hoppas och tror så blir du så otroligt besviken när det inte blir som du vill så då är det bättre att bara tänka det finns en möjlighet men ingenting är säkert.

Jag satt och läste mitt kinesiska horoskop här om dagen. Det är helt galet hur det är som att läsa en bok om sig själv. Allt bara faller på plats och jag förstår mitt beteende. Som by the way är ganska svår att förstå om man inte känner mig och litar på mig. Jag är en väldigt svår person när det gäller komma någon nära och om någon kommer mig nära och ibland avskyr jag de men endå jag kan ju inte ändra på de, de är min säkerhet att vara iskall och kylig tills jag verkligen ser att personen i säga verkligen inte vill såra mig. Detta kan uppfattas som om jag inte är intresserad istället har jag märkt...
Men jag kan fortfarande inte ändra på mig, de här är jag och allt där runt omkring. Acceptera det och hata det eller älska det.

Här är lite påståenden som stämmer bra, dem i min närhet känner nog igen sig;

Kinesiskt horoskop; Ormen
Ormar är mycket självkritiska och kan ofta låtsas veta mer om saker och ting än vad de i själva verket gör.
Ormar är romantiska och passionerade partners, men en aningen mystiska.
De är sentimentala men kan visa en svartsjuk sida och förlåter dig aldrig om du bryter ett löfte.
Ormar litar helt på sig själva och har oftast alltid rätt.
De är skarpsinninga och lär sig alltid av sina misstag.
Ormar gömmer sina känslor väl och kan undanfly oannonserat och överraskande.


Dessutom läste jag mitt keltiska horoskop också;

Keltiskt horoskop; Lind
Lindpersoner är osjälviska. De bryr sig alltid om andra och deras bekymmer.
Lindpersoners styrka är deras känsliga och delikata natur.
De tror alltid på människans godhet.
Lindpersoners svaghet är deras mjukhet.
De får ofta inte igenom sin vilja i svåra situationer. De flyr hellre in i sin inre värld.
De löper dessutom risken att bli utnyttjade av mindre känsliga personer.
Lindpersoner bokstavligen blomstrar i ett förhållande när de väl hittat en partner som förstår deras själ, är tolerant och ger dem mycket frihet.


Jag kommer öppna mig och visa vem jag egentligen vill vara när jag känner mig säker.


 


RSS 2.0