Foto

För någon helg sen var vi i Stjärnhov på isen (kallad Båven) och Martin invigde sin säsong på cross fast de låg snö och is kvar på marken.
Jag invigde mitt nya objektiv. Hur nöjd som helst.
Här kommer lite bilder. Jag har valt ut de bästa för att inte tråka ut någon, om man vill se mer bilder så finns det på min Facebook sida, när ni ändå är där kolla på de andra albumen också.
Here we go!


(Martin)


(Jonathan)


(Kjell och Martin)


(Martin)

 
(Jag fick också vara med på ett kort)

//a.jylhä


10 månader

Just nu tänker jag på dig otroligt mycket, mer än vanligt.
Jag vet inte riktigt varför, kan vara för att det går otroligt bra för din syster och att jag är väldigt stolt över henne.
Eller så är det bara för att jag funderar på hur de hade varit om du inte försvunnit från oss.
Nu är det 10 månader sen, jag sa de högt i bilen igår till pappa och jag kan ärligt säga att det känns väldigt konstigt att säga de. Lite obehagligt på något sätt. Man inser de mer och mer för varje månad som går.
Jag ser hur din syster kämpar med allt och jag beundrar henne. Du skulle vara otroligt stolt över henne, och det vet jag att du är för jag tror du ser och hör alla våras tankar.
Jag kommer och hälsar på dig någon dag och tänder ett ljus för dig.


(Sandra & Tobias)


//a.jylhä

22 Mars 2011

Klyschigt men jag startar med vilket väder det varit idag. Underbart. Inte för att de står överallt på Facebook men endå. Jag måste väl nämna de med.

De är otroligt kul på jobbet. Jag trivs verkligen, det är som sagt väldigt varierande som jag säkert nämnt tidigare. Har fått vara byxmodell idag igen och fått ännu mer kryss i listan. Det är ju huvudsak de viktgaste på jobbet att få kryss i listan.

Fick dessutom hem mina kläder från Nelly.com idag och tyvärr måste jag skicka tillbaka en av dem just den som jag mest av allt ville ha. Trist. Men då får jag handla någe annat då.
Det är värdelöst att hitta några fina blusar eller toppar för mig just nu. Jag har för stora krav tror jag, men jag vet ju vad jag vill ha eller vad jag föreställer mig att jag vill ha och det finns inte.

Fullmåne nu också, så jag drömmer konstigt, går och pratar i sömnen.
Igår hade jag frågat : - Ska vi inte gå och lägga oss i sängen?
Men i själva verket så låg vi redan i sängen men jag trodde väl att vi låg i soffan eller någe.

Take care.


(Bild från förra lördagen när vi var i Stjärnhov och åkte lite cross på
isen)

//a.jylhäLivets olika vägar

Jag undrar över en sak. Hur kan vi människor vara så otroligt olika varandra fast vi har haft samma förutsättningar här i livet?
Haft samma uppväxt och samma föräldrar.
När man delat samma sorger och samma lyckor mer än halva livet.
Hur de kan gå så otroligt bra för den ena och den andra bara rasar och inte ser livet som något värdefullt och vackert. Visst du ska leva ditt liv på ditt sätt, men att man inte inser att man lever fel liv förstår jag inte. Eller man kanske inser de men man orkar antingen inte göra något för att förändra de eller så vågar man inte ändra på de eller så vet man inte hur man ska förändra de. 
Hur man som personer kan gå helt olika vägar, där den ena vägen är helt fel. Alla har vi problem att arbeta med men när man ignorerar sin bakgrund och inte bryr sig om hur de går här i livet så känns de fel. Jag skulle så gärna vilja hjälpa men jag vet att du inte lyssnar på någon som stått dig nära, jag förstår dig på ett sätt men sen fattar jag inte vad du håller på med överhuvudtaget. Du är min bror och jag blir otroligt ledsen när jag ser vad som håller på att hända, har haft de på känn att allt inte är rätt.
Ja, jag har skuldkänslor jag är endå storasyster som ska bry mig och ta hand om men jag har bara stött bort dig. Men de här kanske är ett rop på hjälp. Jag vet inte men jag orkar inte se de gå så otroligt fel som de håller på att göra med dig. Jag är nog kall på de sättet att jag blundrar för de, för jag tycker att alla ska leva sina liv på sitt sätt, och jag vet att du kommer aldrig lyssna på någon i din familj. För jag vet att våran uppväxt tagit dyngst på dig, du har nog inte riktigt kommit över de. Jag känner att jag är maktlös för jag kan inte göra något.
Du har aldrig pratat om de och jag vet att det skadar dig mest när du inte berättar hur du mår.
Är de här ditt rop på hjälp?//a.jylhä

Irritationsmoment

Åhh ibland blir jag så arg så jag spricker av ilska.
När man kommer hem från jobbet tredje dagen i rad och det står en annan bil på min parkering. Då blir jag arg. Det är så jäkla irriterande att komma hem och inte kunna ställa sig där du brukar, utan du måste hitta någon annanstans att stå.
Och det värsta är nog att våran hemska hyresvärd nog sagt åt den här nya hyresgästen att han kan stå på min parkering fast hyresvärden klart och tydligt vet att jag alltid har stått där sen jag flyttade in i lägenheten.
Men de värsta är att det finns fler än en ledig parkering som den här jävla nissen som står på min parkering kan stå på.
Varför ska jag flytta på min bil som har stått på samma plats i 1 år och 2 månader? bara för att de kommer en ny hyresgäst.
Galet irriterad så jag har skrivit en lapp (Se bild nedan) som jag ska sätta på hans bil. Och om han inte förstår då så kommer jag garanterat ta reda på vilken lägenhet han bor i. Gå och knacka på och fråga varför han inte flyttat på sin bil.

Till något helt annat, jag har gått igenom alla skivor i bilen och har kommit till en otroligt gammal en. Med massa Fronda låtar på, och en låt som jag tidigare inte lagt märke till, men nu suttit och lyssnat på den.

Fronda - Svensson, svensson

Satt och lyssnade på texten och tyckte den var riktigt rolig. Lyssna på den.//a.jylhä


Long distance

Dagarna bara springer iväg och om tre dagar kommer jag att i stort sätt få klara mig själv när hon som jag ska ta över slutar. Lite läskigt är det men endå spännande och frågor som kommer upp är, kommer jag klara de här?
Det är väldigt roligt att göra de jag gör, väldigt varierande jobb, ena dagen kan man sitta hela dagen vid datorn och bara leta leverantörsbilder medan den andra dagen är du nere i fotostudion och hjälper till. Till exempel idag fick jag en lite udda uppgift. Jag skulle översätta en svensk text till finska. Då var man glad att mamma  och pappa pratat finska med oss ungar under våran uppväxt. Jag kommer ihåg att mamma alltid sa när vi var små att ni kommer ha användning av det finska språken en dag. Och japp idag hade jag verkligen de.

Dessutom har jag börjat springa igen. I söndags gjorde jag debutrundan för i år, man kände ju verkligen att de var ett tag sen man sprang men jag klarade de. 60 minuter utan att stanna.
Idag sprang jag samma runda fast på 55 minuter utan stopp. Det var inte kul att springa idag alltså. De var kallt, mitt batteri på mp3 tog slut efter halva tiden och det värkte i benen (antingen pågrund av träningsvärken efter i söndags eller för att de var så otroligt kallt). Men fast de var så många negativa saker med dagens löprunda så var det bästa att jag klarade det och det överväger allt de negativa. Jag ska inte tänka på att imorgon kommer jag ha en galen träningsvärk i benen, utan jag njuter just nu.

Nu ska jag äta min mandarin och sedan gå och duscha och sedan antaglingen somna i soffan när jag kollar på House.
Take care.//a.jylhä


Loggat ut.

Japp då var det fredag igen då och jag är ledig denna helg med. Kommer ta lång tid att vänja sig vid att vara ledig varje helg nu. Men de är  u n d e r b a r t.
Har inga direkta planer än för helgen men en fika med Martina blir de på söndag i allafall. Mysigt.
Just nu sitter jag och funderar på om jag ska göra första debuten på cykel i år? Det är väldigt lockande, men jag har ett problem jag har inget cykellås, så jag kan inte lämna cykeln ur synhåll. Och om jag cyklar så ska jag till Isaksdal och jag vet inte om de är så säkert att inte låsa cykeln där. Ja, ja jag får suga på den karamellen en stund till.

Dessutom har jag äntligen tagit bild på nya tatueringen så här är den. För dem som undrar så är den en kampfisk och fyra lotus blommor, men jag tror dem flesta förstår de.
Björn Enghed är artist. Björn är riktigt duktig. Det var han som gjorde min första tatuering också, den på ryggen med fyra blommor och massa mönster.

Gå in på han och hans brors hemsida och se på deras arbete och kanske du också inser att du ska skaffa en tatuering till sommaren.
http://www.brotherstattoo.se/ - Enjoy the site.

//a.jylhä

Garderob rensning

Ja de här inlägget passar väl ganska bra efter det förra då jag släppte bomben om att jag äger hela 71 klänningar.
Ja nu har jag rensat mina garderober och lådor lite och det blev en liten hög. Och då är frågan vad ska jag göra med dessa kläder?
Jag tror nog jag lägger ut plaggen på Tradera och sedan därefter får jag se hur stort intresset är för en shoppingkväll och säljer av resten här hemma med massa goa tjejer och kanske några glas vin. Hur stort är intresset för det förresten? Att komma hem till mig en kväll och köpa lite kläder till otroliga vrakpriser och dricka lite vin och mysa?? Någon som är intresserad?
Det är lite blandade saker, vissa är använda mer än andra men de mesta är inte använt överhuvudtaget och ytterst lite. Det är allt från tröjor till bikinisar som jag köpt och aldrig använt. Klänningar som jag känner bara tar plats i garderoben. Dessutom tänkte jag gå igenom mina skor och rensa dem från det jag känner är sådant jag inte använder och någon annan skulle säkert ha större glädje av dessa. Sedan finns det ju såklart massa vårjackor, mycket passade nu när våren snart är här. Priserna skulle vara från 20-50 kr.
Hur stort är intresset egentligen för de här?


(Den här högen är det än så länge och då har jag inte gått igenom
det i källaren än)

//a.jylhä

Mina klänningar

Nu har jag räknat alla mina klänningar också, blev så inspererad av de efter att jag räknat mina skor.
Så jag gjorde de med mina klänningar också.
Ja, jag ska väl släppa bomben nu då.
Jag har 71 klänningar i min garderob.
Det är helt galet.
Det finns ju många favoriter men en sak är säker det är inte många som har sett mig använda alla dessa klänningar.
Jag fotade alla också för att få se vad för klänningar de egentligen är jag har.
Men något som har en majoritet är blommiga och svarta klänningar.
Om ni ser något ni vill köpa så säg till så kanske vi kan komma överens om ett pris.

Bild 1.

 bild 2.

Bild 3.

 bild 4.

 Bild 5.

 Bild 6.

//a.jylhä

 

 


Min vecka

Första veckan i Norrköping klart då. Man börjar sätta sig in i vad det är jag egentligen ska göra lite bättre nu.
Första två dagarna var jag helt förstörd för att jag inte riktigt visste vad jag gett mig in på men nu börjar bitarna falla på plats och jag känner mig lite tryggare.
Jag har också fått vara byxmodell för lite byxor härom dagen, spännande och lite förvånad blev jag när dem frågade men kul att få göra de i mellanåt också. Ska tydligen få bli byxmodell för dem mindre kläd storlekarna för att underlätta för henne som brukar göra de. 
Jag har förstått att det är ett väldigt varierande jobb där du i stort sett kan få göra väldigt mycket olika saker. Så man hinner inte tröttna på de man håller på med.
Och att köra bil åt motsatt håll än vanligt känns lite ovant men mycket bättre.  
Jag saknar såklart mina gamla arbetskamrater i Södertälje.
Men man känner "Stadiumandan" här i Norrköping också så man känner sig inte så helt bortkommen som jag trodde att jag skulle känna mig. Det är alltid läskigt med nya människor och nytt jobb hur man kommer tycka om alla och så, men de känns bra.
Ja nu tar jag helg i allafall efter att ha jobbat i 9 dagar i rad. Man är sjukligt trött i huvudet så jag kommer nog sova länge imorgon.
Imorgon får jag äntligen tillbaka min bil, ska bli helt underbart att få köra Mazdan igen. Min helt egna bil som har varit hos bildoktorn lite för att den skulle bli godkänd i besiktningen.  
Men de bästa är att jag inte behöver känna stress för denna helg, att jag MÅSTE göra något för jag är ju trots allt ledig nästa helg igen och alla helger framöver. Yes inga mer helger på 1,5 år!!!//a.jylhä


RSS 2.0