2012.02.25

//a.jylhä


Fotosöndag

Hittade en hemsida i veckan som presenterar olika teman i veckan som du kan fotografera och sedan lägga upp på Flickr.
Ett riktigt bra knep för att komma på något att fotografera om du kört fast och din inspiration är slut.
Hemsidan heter: http://fotosondag.se
De presenteras ett nytt tema varje tisdag och så har du på dig till på söndag att ta ett fotografi med din tolkning på temat.
Veckans tema var "Aha".
Jag fick några bra tips i veckan på vad jag skulle kunna fotografera men sedan när jag kom hem en dag från jobbet så kom jag på att jag köpte ju denna härliga telefon på öppen hand för någon vecka sen. Som blev en perfekt tolkning på veckan tema "Aha".
Utvecklingen av telefonen, aha!
Då och nu.
Bilden nedan är mitt bidrag till fotosöndag, och gå gärna in på länken nedan och kommentera vad du tycker. Är väldigt intresserad av vad just du tycker om bilden.
http://www.flickr.com/photos/76928791@N07/6903582285/in/pool-1381649@N25/

//a.jylhä

Fotografi

//a.jylhä

True


Minnen

Denna kvällen spenderades hemma hos kära Emma.
Först åt vi tårta från igår (hon fyllde hela 24 år) sedan skulle vi kolla på halv åtta hos mig, men det slutade med att halv åtta hos mig stod på i bakgrunden och vi var bänkade framför datorn.
Vi har kollat på underbara bilder och hatade bilder.
Hur vi insett hur vissa människor inte ändrat på sitt utseende överhuvudtaget på flera år, och ser precis likadana ut som de såg ut för 4-5 år sen. Har samma kläder, samma frisyr och framför allt samma sätt. Galet.
Kollat på otroligt många bilder som man glömt bort helt och hållet. Bilder som jag själv lagt upp men som vandrat ut från mitt minne och lämnat plats åt något annat minne.
Minnen som vi älskade och minnen som vi avskydde.
En riktigt underbar kväll med mycket skratt och värme.
Jag har kommit till slutsatsen; vad skulle vi göra om inte facebook fanns?, vad skulle vi minnas egentligen på riktigt om vi inte hade bilder och filmer på de och?,
Något jag aldrig någonsin kommer ångra är just att jag haft med mig kameran i alla tänkbara situationer. Jag kan ärligt säga att min kamera är värd mer för mig än vad ett hem är för vissa.
Skulle jag förlora förmågan att fota någon gång i livet, så kan man lika gärna avliva mig direkt då. För annars skulle jag självdö i allafall.
De som säger att fotografer hellre tar foto än att uppleva situationen just då, vet ingenting om fotografering. För kom tillbaka till fotografen flera år senare och denna har exakta minnen av allt bara genom att kolla på en bild och kan ha dessa minnen kvar så länge bilden finns kvar om inte längre. Hos fotografen lever minnena längre än de gör just i nuet och för stunden.
Min passion är foto. Och ingen kan någonsin ta detta ifrån mig.

//a.jylhä

Mitt sovrum

Äntligen har jag satt upp min väggdekor i sovrummet.
Så här fint blev de. (se bild nedan)
Sedan fick jag ett tips om att sätta en ram runt texten. Så jag ska nog till öppen hand i helgen och kolla om jag hittar en gammeldags ram i grått eller svart.

När jag kom hem idag så hade jag fått ett paket från H&M som jag dessutom glömt bort att jag beställt.
Men de är en rätt komisk historia.
I lördags var jag och handlade på H&M och köpte ett par svarta byxor,
Vad tror ni låg i paketet idag då när jag kom hem? Jo ett par precis likadana som jag köpte i lördags på H&M!
Till saken hör att de finns ju en del svarta helt enkla byxor på H&M, men hur stor är chansen att jag beställer ett par byxor, glömmer bort att jag beställt de och köper ett par likadana i butik 2 dagar innan paketet kommer hem?
Typiskt, Gaah!
Så de blir att skicka tillbaka byxorna. Men jag beställde en jättefin vit blus också, denna behåller jag.

Känslan jag har är som nykär, allt är fantastiskt och underbart. De känns lite som jag svävar på rosa moln. Livet känns så mycket enklare. Framtiden känns så mycket ljusare och det känns som en helt ny början.
Början på något nytt och spännande.
My heart is freaking out until i will hold your hand in mine. I need you and I will never leave you. My heart is freaking out.

//a.jylhä

2012.02.05

Då har denna helgen också gått, de försvinner med stormsteg, helgerna.
Igår var speciell. Otroligt rolig som alltid men också väldigt speciell. Ibland behöver man verkligen de där kvällarna då man stannar på samma ställe hela kvällen. Ingen utgång och ingen splittring av alla.
Värt.

Jag vill ha dig nu, du vet inte vad jag skulle kunna göra för en kram just nu. Känna din värme och bara vara.
Vi är speciella du och jag i alla lägen.

//a.jylhä

RSS 2.0